Citrinų pyragas

Šis pyragas citrinomis ar citrinų pyragas tiesiog puikus. Naujas mano favoritas, garantuotai bus kepamas dar ne vieną ir ne du kartus! Pagrindas minkštas, purus, o citrinų sluoksnis su aiškiai jaučiama rūgštele. Ne per saldus pyrgas, o subtiliai saldžiarūgštis. Mmm puikus desertas!!

IMG_3354

Receptas iš saulėto tinklaraščio. Viską dariau, kaip nurodyta recepte ir gavosi puikiai.  Dėkoju Astai!

Pagrindui:

  • 230 g sviesto
  • 280 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • ½ arb. š. druskos

Citrinų sluoksniui:

  • 35 g miltų
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • 250 g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 2 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 125 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių

2 valg. š. miltelinio cukraus apibarstymui

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 30×20 cm dydžio kepimo indą.
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Išminkykite minkštą tešlą. Paruošta tešla išklokite kepimo popieriumi iškloto kepimo indo dugną. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol kraštai pradės švelniai ruduoti.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Paruoštą masę supilkite ant apkepto pyrago parindo. Kepkite dar 20-25 minutes, kol pyrago paviršius sutvirtės, o kraštai taps gražiai auksinės spalvos. Nebijokite, kad kepinio paviršius yra labai minkštas – vėsdamas jis sutvirtės.
Visiškai atvėsinkite kepinį. Tuomet milteliniu cukrumi apibarstykite jo paviršių. Aštriu peiliu supjaustykite kvadratėliais ir patiekite. Skanaus!

Parašykite komentarą

Filed under Desertai, Receptai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s