Grikainiai

Vienoje kavinėje besirenkant kažką ne mėsiško, už akių užkliuvo negirdėtas pavadinimas – grikainiai. Tai kažkas panašaus į žemaičių blynus tik su varške ir iš grikių. Arba į grikių kotletus su varške :)

Rezultatas – sotus pietų variantas. Tik gaunasi gana sausoki kotletukai, todėl negailėkite padažo arba jogurto bei mėgiamų daržovių :)

IMG_3339

Receptas iš čia.
4 porcijoms reikės:

  • 500 g grikių
  • 2 kiaušinių
  • sėlenų
  • 200 g varškės
  • Speltos miltų
  • druskos, pipirų
  • aliejaus kepimui

Grikius nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite kelioms valandoms, kad išbrinktų. Po to juos sutrinkite blenderiu ar virtuviniu kombainu. Įmuškite kiaušinius, sudėkite druską, pipirus (pagal skonį) ir miltus. Sumaišyta tešla turėtų šiek tiek lipti prie rankų, tačiau būti lengvai formuojama. Galiausiai formuokite norimo dydžio kotletus, į vidų įdėkite varškės. Kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

IMG_3342

Parašykite komentarą

Filed under Pietūs, Receptai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s