Du pomidorų čatnio (padažo) variantai

Mamos šiltnamyje gausiai užderėjo pomidorai. Seniai norėjau išbandyti pomidorų čatnį (padažą), o prieš kelias dienas kaip tik pasitaikė proga vienoje kavinėje šio padažo paragauti. Jis labai derėjo su įvairiais sūriais prie vyno taurės. Interneto platybėse radau įvairių receptų, išbandžiau du variantus. Vienas čatnio variantas gaminamas orkaitėje. Jis gavosi tikrai aštrus, tačiau labai skaniai derantis prie kieto sūrio. Kitą kartą dėčiau vienu čili pipiru mažiau ir truputį daugiau cukraus :) Kitas – puode ant viryklės. Šis variantas gavosi pilnas įvairių skonių, toks labiau saldžiarūgštis. Todėl kitą kartą pamažinčiau cukraus kiekį ir virinčiau iki dar tirštesnės konsistencijos.

I variantas. Išeiga – apie 1 l stiklainis. Šaltinis čia.

Maisto foto3

  • 1 kg pomidorų
  • 500 g svogūnų
  • 2 čili pipirų
  • 4 cm imbiero šaknies
  • 200 g rudojo cukraus
  • 150 ml balzamiko acto
  • kardamono sėklų
  • 0,5 a. š. paprikos miltelių

Supjaustykite pomidorus, svogūnus, čili pipirus nedideliais gabaliukais. Sutarkuokite imbiero šaknį. Sudėkite viską į nemažą puodą storu dugnu, pridėkite likusius ingredientus. Virinkite viską ant silpnos ugnies apie valandą. Po to užvirinkite ir pavirkite, kol įgaus tamsesnę spalvą. Galite šiek tiek pertrinti blenderiu. Sudėkite į stiklainius, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve (gali stovėti apie 6 savaites). Skanaus!

II variantas. Išeiga – apie 1 l stiklainis. Šaltinis čia.

IMG_3324

  • 1 kg pomidorų
  • 3 čili pipirų
  • 1 svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 2 cm imbiero šaknies
  • 3 šaukštų balzamiko acto
  • 100 g rudojo cukraus
  • alyvuogių aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Supjaustykite pomidorus, čili pipirus, svogūną, česnaką. Sutarkuokite imbiero šaknį. Sudėkite viską į indą, sumaišykite su balzamiko actu, cukrumi, aliejumi. Sudėkite viską į skardą ir kepkite apie 40 min. Atvėsinkite ir sudėkite į stiklainius. Skanaus!

Parašykite komentarą

Filed under Padažai, Receptai

Parašykite komentarą