Purūs blyneliai

Šie purūs blyneliai yra tiesiog tobulas vėlyvų savaitgalio pusryčių variantas. Kas man labiausiai patinka, kad jiems pagaminti užtenka vos kelių sudėtinių produktų, o variacijoms galimybės neribotos. Šįkart kepiau su spanguolėmis. Bet taip pat labai gardu su kokosais, cinamonu ir obuoliais, šokolado gabaliukais, kakava ir t.t.

IMG_3243
Recepto idėja iš čia. Maždau 5-6 puriems blyneliams reikės:

  • 200 g pieno
  • 80 g džiovintų spanguolių
  • 1 kiaušinio
  • 200 g miltų (naudojau Speltos)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Pastarąjį išplakite su žiupsneliu druskos. Į dubenėlį su kiaušinio tryniu supilkite dalį pieno, paplakite, įsijokite miltus su kepimo milteliais, vėl pamaišykite, supilkite likusį pieną, suberkite miltus ir galiausiai atsargiai įmaišykite baltymus bei spanguoles. Tešla turėtų būti vidutiniškai skysta. Tuomet įkaitinkite keptuvę ir po samtį pilkite tešlą. Kepti reiktų iš vienos pusės kol paviršiuje susidaro burbuliukai, tuomet blynas pats atšoka nuo keptuvės dugno, jį apverskite, dar šiek tiek pakepkite ir verskite į lėkštę. Labai sotūs, bet ypatingai skanūs pusryčiai. Skanaus!

Komentarų: 1

Filed under Receptai

One response to “Purūs blyneliai

  1. Mūsų mėgstamiausi blyneliai!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s