Levandų ir mėtų duonelė

Dabar gailiuosi tik vieno, kad dar negaliu technologijų pagalba Jums perteikti kvapo ir skonio! Šįkart be jokių įžangų – ši duonelė tiesiog puiki! Ne. Visgi šis žodis nepakankamai išreiškia mano susižavėjimą. Bananų duonelė man jau buvo kažkas toookio, bet ši levandų ir mėtų duonelė – minkšta, puri, beprotiškai kvapni ir toookia skani!! Tikrai kepsiu dar ne vieną kartą :)

Receptas iš The Talking Kitchen.

Reikės:

  • 272 g pilno grūdo miltų
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 arbatinių šaukštelių smulkiai pjaustytų šviežių mėtų
  • 1 arbatinio šaukštelio levandų
  • 57 g sviesto
  • 100 g cukraus (paprasto)
  • 50 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 85 g liesos grietinės
  • 170 g natūralaus jogurto
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Viename inde sumaišykite sausus produktus (išskyrus levandas ir mėtas). Kitame – gerai ištrinkite sviestą su cukrumi, įmaišykite grietinę, jogurtą, vanilę. Galiausiai įmuškite kiaušinį. Gautą masę po truputį supilkite į sausų produktų indą, sudėkite levandas ir mėtas. Maišykite tol, kol neliks sausų miltų. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite apie 40 min iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

5 Komentaras

Filed under Desertai, Receptai

5 responses to “Levandų ir mėtų duonelė

  1. kaip tik turiu ir levandų, ir mėtų, atrodo paprasčiau nei paprasta bei skanu, matyt privalu išbandyt :))

  2. Asta

    Tai jau ženklas, kad tikrai reikia išbandyti!! :)

  3. Atrodo dieviškai! Tikrai gaila, kad negali “įkelti” kvapo, nes norėčiau jį pajusti :) Gaila, kad levandų neturiu, o tai tikrai kepčiau…

  4. Rasa

    ooo, bandziau bandziau! Dregnas, metinis ir labai liuks prie kavos pusryciams. Rekomenduoju!

  5. Asta

    Labai smagu, kad patiko!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s