Panašų pyragą esu kepusi pagal sesės rekomendacijas, bet šis variantas sudomino kokoso pagrindu ir papildomų riebalų nebuvimu :) Kas jam suteikė nemažai pliusų dar neragavus! Taigi, tai puikus švelnios tekstūros pyragas. Jis ne per saldus, lengvas ir tikra tiesa, kad ilgiau laikytas šaldytuve tampa dar ir dar skanesnis :) Puikiai įvertintas šeimos ir kolegių!
Viską dariau pagal receptą, todėl tik cituoju:
Reikės (20 cm skersmens formai):
Pyrago pagrindui:
- 2 puodeliai kokoso drožlių
- 2 kiaušiniai
- 2 valgomi šaukštai cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
Pyrago įdarui:
- 1 kg liesos varškės
- 3 kiaušiniai
- D.Oetker vanilinio pudingo pakelis
- 120 ml pieno
- 100 g cukraus
- 100 g džiovintų spanguolių
Pyrago pagrindui skirtus kiaušinius ir cukrų išplakite, kol cukrus ištirps. Įmaišykite kokoso drožles, išsukite šaukštu, kol gerai susimaišys su kiaušinių mase. Apvalią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ant jos suberkite kokoso masę ir pirštais paskirstykite po visą formą (paskutinę minutę pasirodė, kad neturiu pakankamai kokoso drožlių, tai masės pritrūko formos šonams iškloti). Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. vis stebėkite, kad nesudegtų.
Kol pagrindas kepa paruoškite pyrago įdarą. Gerai pertrinkite varške, po vieną dėkite kiaušinius, cukrų ir blenderio ar šaukšto pagalba ištrinkite iki vientisos masės. Pudingo miltelius užpilkite pienu ir gerai išmaišykite. Galiausiai pudingo masę įmaišykite į varškės masę. Įdarą supilkite ant iškepusio pagrindo ir šaukite atgal į orkaitę geram pusvalandžiui. Kepkite tol, kol įkišus medinį pagaliuką jis liks sausas. Ragaukite atšalusį, geriausiai palaikykite šaldytuve per naktį :) Skanaus!
Atrodo labai skaniai (nors kažin ar būna neskanių varškės pyragų – gal tik nekaip pateiktų :) )
Šauniai pavyko matau! Visi, kas pamėgina jį, ir išlaukia kitos dienos, nori pirštus nusikąsti bevalgydami :)
Ačiū! Aš neišlaukiau :D pirmą gabalėlį tą patį vakarą ragavom, bet kitus po gerų 2 dienų. Tikrai tikrai verta laukti :)
Ačiū! Tikrai taip, su varške viskas nepaprastai gardu būna :)