Šio pyrago įdomų ir viliojantį receptą radau Nidos receptuose. Jis iškart sudomino puikiomis nuotraukomis bei įdomiu pateikimu. O kadangi pyragas su fetos sūriu (mano mėgiamiausiu), kurios kaip tik turėjau šaldytuve, nutariau ilgai nelaukti ir imtis bandymų :)
Reikės:
- 300g graikiško natūralaus jogurto (naudojau natūralų ekologišką jogurtą 4%)
- 1 šaukštelis valgomosios sodos
- 3 kiaušiniai
- 200g feta sūrio
- 300g miltų
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- žiupsnelis čili pipirų ir oregano
- šakelė prinokusių vyšninių pomidorų
Jogurtą sumaišykite su valgomąja soda, druska ir prieskoniais. Dubenėlyje šakute lengvai sumaigykite fetos sūrį (netriname iki vientisos masės, nes gražiau, kai lieka stambesni trupiniai). Kitame dubenėlyje suplakite kiaušinius, juos supilkite į fetos sūrio indą. Supilkite jogurto mišinį, viską išmaišykite. Galiausiai supilkite miltus ir visą masę sumaišykite šaukštu. Pailgą kepimo formą (naudojau 22 cm) išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą, išlyginkite paviršių. Ant viršaus uždėkite šakelę vyšninių pomidorų ir truputį įspauskite į tešlą (labai nedaug!). Pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 min, arba kol įkištas pagaliukas bus sausas.
Skanaus!
Tikrai puikus pyragas, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei ar ragauti prie vyno :) Kaip jau minėjo Nida “be galo gražus ir purus graikiškas pyragas, kurį iškepsite nenaudojant jokių riebalų, vien jogurtą ir šiek tiek fetos sūrio!“. Puikus produktų derinys :)
Graziai gavosi tavo pyragas! Dziaugiuosi, kad patiko!!:)
Ačiū! Tikrai nenuvylė :)