Naminė varškė

Kaip kažkas yra pasakęs genialumas slypi paprastume. O taip!! Tai vienareikšmiškai paprastas, bet tiesiog nuostabus naminės varškės receptas.  Likau sužavėta ir nustebinta rezultatu. Rekomenduoju!! O už idėją dėkoju Laisvalaikiui virtuvėje.

Taigi, reikės:

  • 1 l riebesnio kefyro (naudojau šaltibarščiams skirtą).

Kefyrą įdėti į šaldymo kamerą, palikti per naktį arba ilgiau :) Sušalusį kefyro gabalą dėti į kelis kartus perlenktą marlės skiautę ar į marlę panašų audinį (naudojau seną užuolaidos skiautę), pakabinti ar pririšti virš dubenėlio (kitą kartą bandysiu nufotografuoti ir pakabinimo būdą), palikti nuvarvėti išrūgoms (tai užtrunka apie dieną).

Štai toks tas paprastumas! Belieka tik mėgautis sumaišius su uogiene, cinamonu, džiovintais vaisiais ar riešutais. Arba naudoti pyragų įdarams, sausainių pertepimams ruošti. Nepaprastas gėris!!

7 Komentaras

Filed under Receptai

7 responses to “Naminė varškė

  1. Puikus receptas!!! Mes jį esame išbandę – tikrai skanu, ypač tinka užtepėlėms.. Tik aš naudoju kiaurasamtį (kiauraindį) vietoj marlės.

  2. Asta

    O kiaurasamtis su labai smulkiomis skylutėmis buvo? Aš bijojau, kad ištekės iš jo, o didelės marlės neturėjau, bet užuolaida puikiai pasitarnavo :)

  3. skylutės maždaug kaip degtuko galvutė ( net nuėjau pasižiūrėti) :) Aš tupperware kiaurasamčius (kiauraindžius) naudoju, be jų buityje neisiversčiau, nors… gal ir iršsiversciau, tik kai pabandžiau nebegaliu sustot :)))

  4. kristina

    paprasciausiai reikia pribadyti skyluciu kefyro pakelyje ir ideti i kiaurasamti, nereikes galvoti, kaip prikabinti :)

  5. Asta

    Irgi gera idėja :)

  6. Erlanda

    o gal zinot kiek ilgai poto varskyte galima laikyti saldytuve?

  7. Asta

    Maniškė labai greitai susivalgė :) Bet manau iki savaitės šaldytuve tikrai turėtų laikytis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s