Granola batonėliai

Granola mano jau seniai pamėgta ir dažnai ragaujama, o parduotuviniai javainių batonėliai anksčiau buvo tikri favoritai :) Naminis šio skanėsto variantas vis dar nepavyksta taip puikiai kaip norėtųsi. Kartą bandžiau juos gaminti, bet kažkodėl nesulipo ir gavosi tiesiog granola :) Šįkart gavosi kažkas panašaus, bet vis tik ne tokie tvirti batonėliai. Gal trečias kartas nemeluos? :)


Receptas pasiskolintas iš Sweet Pea’s Kitchen.
Mano puodelis – 220 g

Reikės:

  • 4 puodelių avižinių dribsnių (ne greito paruošimo košėms)
  • 1 puodelio kapotų migdolų
  • 1 puodelio kapotų žemės riešutų
  • 0,5 puodelio saulėgrąžų
  • 0,25 kokoso drožlių
  • linų sėmenų, sezamo sėklų
  • 6 šaukštų sviesto
  • 0,5 puodelio medaus
  • vanilės ekstrakto
  • 1 puodelio džiovintų spanguolių

Į sausą skardą suberkite avižas ir riešutus, vis pamaišykite ir  šiek tiek apskrudinkite 180 C orkaitėje, apie 10-15 min. Atvėsinkite. Medų išlydykite su sviestu, įlašinkite vanilės esencijos. Viską gerai išmaišykite.
Apskrudintas avižas sumaišykite su kokoso drožlėmis, linų sėmenimis, sezamo sėklomis, saulėgrąžomis, spanguolėmis (arba Jūsų mėgiamais džiovintais vaisiais ar kitais priedais). Į mišinį supilkite paruoštą sirupą, gerai išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą masę, tolygiai paskirstykite, gerai prispauskite.


Kepkite 180 C orkaitėje apie 20-25 min., kol viršus šiek tiek paruduos. Iškepusią granolą gerai atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio ir formos batonėliais. Skanaus!

2 Komentaras

Filed under Receptai, Užkandžiai

2 responses to “Granola batonėliai

  1. pow

    reiks bėgti pirkti džiovintų vaisių :)

  2. liurbytė

    puikutė granola, ačiū už receptą.tikras skanumynas-sveikumynas….

Parašykite komentarą