Trijų šokoladų tortas

Savaitgalis buvo užimtas įvairiais kepiniais ir nemažų vaišių gaminimu. Mamos gimtadienis, didelis noras nustebinti ir palikti įspūdį :) Šis puikus trijų šokoladų tortas buvo tiesiai į dešimtuką. Šokoladas!! Net trys šokolado sluoksniai!!! Ech.. Lengvas, turtingo skonio, tirpstantis burnoje, primenantis šokoladinius ledus (mano mėgiamiausius) ir tikrai pranokstantis biskvitinius tortus :)

Receptą mamos šventei aptikau Saulėtoje virtuvėje.

Pagrindui:
200 g šokoladinių sausainių (naudojau “Selga“)
100 g tirpinto sviesto

Juodo šokolado musui:
200 g juodojo šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (36% riebumo)
50 g kreminio šviesaus likerio (naudojau Damų likerį)
8 g želatinos

Pieniško šokolado musui:
200 g pieniško šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (36% riebumo)
50 g kreminio šviesaus likerio (naudojau Damų likerį)
8 g želatinos

Baltojo šokolado musui:
200 g balto šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (36% riebumo)
50 g kreminio šviesaus likerio (naudojau Damų likerį)
8 g želatinos

Juodojo šokolado drožlių papuošimui

Paruoškite torto pagrindą. Sausainius susmulkinkite iki labai smulkių trupinių. Užpilkite tirpintu sviestu ir išmaišykite. Gauta mase išklokite 24 cm. skersmens kepimo formos dugną. Paspauskite delnais.

Paruoškite šokoladinius musus. Visą želatiną (24 g) užpilkite 50 g šaltos grietinėlės ir palikite išbrinkti. Visą musams skirtą grietinėlę (600 g) išplakite iki standžių putų. Padėkite į šaldytuvą. Paruoškite juodojo šokolado musą. Juodąjį šokoladą sulaužykite skiltelėmis. Kartu su sviestu ištirpinkite garų vonelėje, kol gausite vientisą masę. Nukelkite, iš karto į masę dėkite trečdalį išbrinkusios želatinos ir sparčiai išmaišykite šluotele, kol želatina visiškai ištirps. Įmaišykite likerį. Sudėkite trečdalį išplaktos grietinėlės ir lengvai išmaišykite. Paruoštą musą supilkite ant torto pagrindo. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sluoksnis sustings.

Lygiai taip pat paruoškite pieniško ir baltojo šokolado musus. Kiekvieną jų pilkite ant jau sustingusio sluoksnio, prieš tai šį sluoksnį šiek tiek subraižę šakute (taip sluoksniai geriau vienas su kitu sukibs). Sluoksniai stingsta gana greitai, todėl, kol paruošite antrąjį musą, pirmasis greičiausiai jau bus sustingęs, o kol paruošite, trečiąjį, bus sustingęs ir antrasis.

Visiškai sustingusį tortą išimkite iš kepimo formos ir dėkite į didelę lėkštę ar tortinę. Viršų apibarstykite juodojo šokolado drožlėmis arba pagal fantaziją. Skanaus!


Mano tortui iki tobulumo visgi kažko pritrūko. Juodo šokolado musas sustingo labai gerai, o štai pieniško ir balto ne taip puikiai. Nežinau kodėl, tačiau ir pati konsistencija skyrėsi (pieniško ir balto muso labiau korėta ir puri). Čia jau, matyt, techniniai ar nepatyrimo dalykai :)

5 Komentaras

Filed under Desertai, Receptai

5 responses to “Trijų šokoladų tortas

  1. Tokį gražų tortą aš tik foto ir mačius.. :) įsivaizduoju koks skanus su tais skirtingais musais..

  2. Asta

    Ačiū! Tikrai labai skanus. Siūlau neišsigąsti ir progai esant pabandyti ;)

  3. Man tik nepatinka alkoholis viduje. Mano gamintą maistą valgo vaikas, tai negaliu dėti bet ko…

  4. Asta

    Manau drąsiai galima keisti likerį kokiu nors sirupu arba tiesiog nedėti visai :)

  5. Egle

    As laseli vistiek ipyliau… nemanau kad pakenks, suvalgius viena gabaliuka torto…

Parašykite komentarą