Falafeliai

Labaaai mėstu falafelius! Pirmą kartą jų paragavau “Baltuose drambliuose” Vilniuje. Tąkart jie sužavėjo, nors nelabai supratau iš ko jie pagaminti :) Tik vėliau išsiaiškinau, kad pagrindinis ingredientas – avinžirniai (keistas pavadinimas, ar ne?)

Tai gi paprastas, maistingas, sotus ir labai skanus patiekalas. Kažkodėl kaskart suteikiantis labai daug džiaugsmo :)
Receptą aptikau puikioje knygoje “Pietūs dėžutėje”.

Reikės:

  • 240 ml avinžirnių
  • 0,5 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 šaukštai kvietinių miltų (naudojau viso grūdo)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto maltų kuminų (nenaudojau)
  • 0,25 šaukšto maltos kalendros
  • 1 šaukštelio smulkintų aitriųjų paprikų
  • saujos šviežių petražolių (naudojau džiovintas)
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti pernakt. Išvirkite ir susmulkinkite virtuviniu kombainu ar smulkintuvu. Svogūną, česnaką ir petražoles smulkiai supjaustykite. Į avinžirnių masę dėkite smulkintus svogūnus, česnakus, petražoles, aitriuosius pipirus, miltus, kepimo miltelius, kalendrą, kuminus, įpilkite aliejaus. Pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite.

Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius paplotėlius. Pagal receptą gavosi apie 10-15 paplotėlių.

Falafelius kepkite 30-35 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su mėgiamomis salotomis, jogurtu ar kitu padažu. Skanaus!

About these ads

8 Komentaras

Filed under Pietūs, Receptai

8 responses to “Falafeliai

  1. ingeliuke

    Labai gardžiai atrodo!

  2. Asta

    Ačiū! Tikrai labai skanūs! :)

  3. Marija

    Labai fainas patiekalas! sveikas, lengvas ir vegetariskas! saunuole uz toki saunu recepteli! eisiu dabar uzmerkti avinzirnius ir ryt butinai gaminsiu! p.s. labai patiko, kad kepta orkaiteje o ne keptuveje su aliejumi!!
    skanaus man!

  4. Asta

    Ačiū! Stengiuosi pastaruoju metu tokius panašius patiekalus ir gaminti. Skanaus ;)

  5. Dar smagiau būtų, jei būtų įdėta nuoroda į orginalų receptą ;)

  6. Asta

    Oj, atsiprašau. Rašiau ir perrašiau juodraštį, tai turbūt pražiūrėjau.. Tikrai visur stengiuosi nurodyti šaltinį. Daugiau nepasikartos :)

  7. Inga

    ar teisingai supratau, kad smulkinti reikia isvirtus avinzirnius?

  8. Asta

    Taip, jau išvirtus :)

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s